Tuesday, 12 July 2011

Sila jaga kesihatan

Sukacitanya dimaklumkan bahawa sekarang (bulan Jun, Julai n Ogos) merupakan bulan yang paling panas dalam setahun. Suhu kat Malaysia ni saje boleh mencecah 35C.. Ni yang sebabkan kebakaran hutan yg meluas kat Sumatera n jerebunye sampai la kat Malaysia (atau lebih tepat lagi Semenanjung Tanah Melayu)..


Tiba-tiba teringat time form 3 nak pegi sekolah untuk Trial PMR..dah la jalan kaki,pastu kena lak jerebu sampai exam hampir nak kena cancelled (ape da JPN, cancel je lah..haha..) org cakap mcm kat oversea lah sbb ade kabus,tapi tu bezanye lg berbahaya..

Wabak panas ni boleh je buat sakit tekak dari suhu yg tidak menentu, n pastu demam.aku ni yg sedang berblog ni pun demam,smlm dah kene sakit tekak..Allah saje yang tau sakitnye..so mulai dari sekarang korang kena la jaga kesihatan,jangan la suke-suki (bak kate kaksu Hafsah) melantak ais n join grup "Kami Suke Kunyah Ais Bile Air Dah Habis" pulak..



So,sila la jage kesihatan anda..
ANDA MAMPU MENGUBAHNYA

PESANAN RINGKAS INI DITAJA OLEH KEDAI GUNTING RAMBUT VIESESSA.

p/s: be safe than sorry.. =)

3 comments:

  1. eh3...ada ke kaksu ckp tu...nmpak benor u mmg folo i....i folooo..hik3

    ReplyDelete
  2. huhuhu~

    Alhamdulillah, dah baik demam dah.. hikhik

    (nk kate die tgh demam le tu..:p)

    ReplyDelete
  3. @hafsah mansor: ade la,time dulu2..
    @cik aqilah wardah: sy ni pun baru je baik..alhamdulillah.. =)

    ReplyDelete