Wednesday, 20 July 2011

A day of enjoyment at Hutan Lipur Jeram

Assalamualaikum w.b.t.


One upon a time,there were a group of five friends consist of Azrai,Aziz,Syazwan,Naqiuddin and Firdaus going on a trip to Hutan Lipur Jeram near Jelebu.


And the time was yesterday (18/7/2011),to be exact..plan ni sebenarnye telah dicadangkan oleh kawanku Naqiuddin (Naqi for short) dan disokong oleh Firdaus (wah,mcm mesyuarat agung pulak nih!)


Kepada sesiapa yg tak pernah tau dan buat-buat tau pasal kewujudan tempat berkelah n air terjun ni,boleh la merujuk kepada Jabatan Agama Islam Negeri Google Maps..mcm kat bawah ni..

Bertolak pukul 9.30 (asalnye pukul 8 pagi tapi disebabkan ade masalah teknikal so ditunda jap..=D),kami sampai dalam pukul 10.15++ jugak la..thanks to Naqi for giving us such useful info psl tempat ni..part 'kedai terakhir' yang tak boleh blah tu..


ok lah,kita terus ke pitcha-pitchanye eh..


Tipah (bukan nama sebenar): "Sy minat la kat abg yg pakai spek Ray Ban tu"


Nice see-saw they got there..


Such a nice panoramic view


Saat mereka mencipta resipi baru: "Megi berperisa Pepsi"

Wawan yg terpaksa tebalkan muka mintak sudu kat makcik tu,tenkiu wan!!

Saat nak bermanja dgn kawan baikku seorang ni,Aziz..

Azrai: "Ko nak makan ke tak ni?"
Aziz: "Aku dah kenyang la,teguk air sungai tadi"



For those who not yet come to Hutan Lipur Jeram Toi,u all should try this place..it's such an amazing plus beautiful natural recreational park..and also,its free!!


p/s: already want to go there again.. =)

2 comments:

  1. ak pling suke part megi perisa pepsi tu...msti sedap kan...haha-hassan

    ReplyDelete