Friday, 22 July 2011

Sepaktakraw World Cup KL (Day 1)

Assalamualaikum w.b.t.


Berlalulah sudah ramadan...~~ hari pertama kejohanan piala dunia sepaktakraw ISTAF atau nama omputehnya "ISTAF Sepaktakraw Worldcup"..alhamdulillah setakat ni sambutan sangat meriah yg ditunjukkan oleh kesemua negara yg bertanding kecuali Bangladesh yg sampai stadium lewat (tak de pasport kot..)..


So,di hari pertama ni kita dapat saksikan penguasaan oleh team yg before ni kita anggap "celah gigi" je kan..sekarang dah buat kita terlondeh seluar (legging pun sama)..negara-negara tersebut (hanya yg berlawan pada DAY #1) ialah:


1) Gempak bebeno:
- Thailand
- Japan
- South Korea
- I.R. Iran
- Germany
- Myanmar


2) Malu nak tunjuk taring:
- China
- Laos
- Cambodia
- Switzerland
- U.S.A.


3) Taraf setakat orang Malaysia main petang-petang boleh lah:
- Pakistan
- Australia
- Sri Lanka


*noted that Malaysia telah mendapat bye untuk ke pusingan ke-2


so,lets get to the pitcha!!
The Opening Ceremony
Kenapa semua nak pakai kaler biru? Perhimpunan haram versi biru kah?
Ketika timbalan menteri belia dan sukan menegur para pemain
Jersi Team Australia
Jersi team Thailand
Contoh jersi team yg terpilih kasih
Jersi team Switzerland
Jersi team South Korea
Jersi team Malaysia
Team Switzerland in action!!
I've met Dez Corkhill.. =D (to those who have no idea of him,u better search it)

Team Australia waiting for the serve
Menteri Belia dan Sukan,Datuk Shabery Cheek di-interview..
The atmosphere in the stadium,cold and lots of noise..
Beliau di-interview lagi
Dan lagi..
Pas beliau habis inverview,kita terus kembali ke gelanggang
Quite a surprise to have Ramli Sarip going to the stadium to watch it live!!
Score 'terlalu' hebat,sampaikan eja Sri Lanka jadi Sri Langka..mane datang 'g' tu entah..
Courts: where all the action begins
so,kat sini la dorang lawan bermati-matian (ye ke?)..mmg teruja bila tgk ada negara lain yg takda basic takraw pun before ni dah pandai timang bola n siap servis kuda!!


for more info,don't hesitate to come and watch it live at stadium titiwangsa,kl..


p/s: dapat baju volunteer n harganya rm89.00/helai!! =D

No comments:

Post a Comment