Wednesday, 27 July 2011

Justin Bieber vs Ludwig Van Beethoven

Assalamualaikum w.b.t


Dunia kini kire sibuk la dgn kehadiran Justin Bieber (JB) yg dikatakan the next Micheal Jackson,tak habis-habis dengan "Never Say Never"-nya..aku tau la lagu tu mcm bagi semangat tapi gaya penyanyinya yg aku rase mcm perempuan (i think almost everyone agree)..


Gatai kepala ka cek?
Budak-budak zaman sekarang mungkin tak mengetahui muzik yg dihasilkan oleh orang terdahulu lebih sedap n tak ditelan zaman la katekan..bukan la mcm JB yg mula-mula single hits "Baby" pastu hilang ke mane entah hits tu (baby dah membesar agaknya)..aku bg contoh la,mcm:


1. Ludwig Van Beethoven
2. Johann Sebastian Bach
3. Wolfgang Amadeus Mozart
4. dan lain-lain


Kalau korang tau la,dorang ni compose classical music n jadikan the best classic melody that lasts through the ages..dlm post kali ni biarlah aku tekankan Beethoven sorang je eh..
Time amek pictha pun sempat tulis nota muzik..


LUDWIG VAN BEETHOVEN
- seorang composer/pianist
- orang Jerman
- orang yg sgt dikenali time Classical n Romantic Era in Western Art
- pernah menghasilkan masterpiece Für Elise yg kira top class n sampai sekarang dimainkan
- yg paling penting,BEETHOVEN ADALAH SEORANG YG PEKAK..


so,how's he gonna hear his masterpiece? it's a miracle rite,beliau still boleh compose a great music even tak boleh dengar..




The music notes,for those who understand musics well enough..


not all classical music sucks and outdated,kalau nak compare dgn latest songs ni kira boleh la nak compete..kalau tak puas hati gak,jom layan video JB dan Beethoven lawan rap!!


p/s: JB,has envy reach ur mind? hahah..

No comments:

Post a Comment