Saturday, 10 September 2011

Open House in Banting, Selangor

Assalamualaikum w.b.t.




Cantik betul rumah biru yg di atas ni..tapi takde kaitan pun dgn cerita pengembaraan yg aku nak war-warkan kat korang..pada 9/9/2011 bermulalah pengembaraan aku n abg Fadzil ke rumah ahli QYC di sekitar Banting dlm misi "Melantak di Rumah Terbuka Sebelum Buka Sem"..panjang betul nama misi tu..nama tuan punya rumah itu adalah: 


- Lina Amalina   (Labohan Dagang)
- Syikin Syarif    (Olak Lempit)
* bukan nama penuh sebenar tuan rumah


Perjalanan bermula dari rumah aku di Cheras ke Banting memakan masa hampir sejam jugak lah,dari pukul 5.15 ptg n sampai pukul 6.10 ptg..ikut highway Kajang SILK - Putrajaya-Cyberjaya Expressway-Jalan Dengkil-Banting n then baru sampai ke rumah mereka..


1) Rumah Lina Amalina (rumah nenek)


- menu: Nasi putih, tauge masak lemak, sayur campur, sambal belacan, ikan masin, telur asin, serunding daging, fresh orange, air teh
bukan rumah nenek Lina


Bukan kebun kelapa sawit Lina


Jalan RDU 2, pintu masuk ke rumah beliau


 Dari kiri: Abg Fadzil, Adik Hani n Lina

Surau al-Falah, Jalan RDU 2

Beras untuk kendiru BARAAN (mcm tahlil beramai-ramai la)


2) Rumah Syikin Sharif


- menu: bihun goreng ape entah, kuih raya tunjuk, air anggur manis ya amat
Lina dan 'adik'nya, Hazim




Keadaan halaman rumah


setelah menghantar Lina dan adik sedaranya pulang,kami pun mula gerak balik pada pukul 9.45 mlm..such a great n wonderful time we had there,rase best sbb suasana kampung..next time nak buat lg la mcmni.. =D


p/s: suburban life rules!!

2 comments:

  1. wah. rajinnya amek gambar. macam jurnal betol... XD

    ReplyDelete
  2. salam, sy sedang mencari editor sambilan untuk upload artikel di blog saya jika minat boleh inform tq.

    email : dalamcantik@gmail.com
    http://www.dalamcantik.com/

    ReplyDelete