Saturday, 23 July 2011

Sepaktakraw World Cup KL (Day 2)

Assalamualaikum w.b.t.


Pada hari ni aku akan bawakan liputan kejohanan piala dunia sepaktakraw hari ke-2..wahhh,da mcm wartawan Astro Arena dah ni..


Tepat pukul 8.25 pg,terus cek-in (mcm hotel la pulak) n buat ape2 yg patut..refill kopi 3-in-1, cawan polisterin, refill teh boh,creamer n gula peket..ayaq panas pun kami beramai-ramai pegi refill..


Pas siap kerja tu semua,sementara tunggu lunchtime kami pun apa lagi,dok layan game la..tadi ade gak masuk tv..wahh,glamor..hahaha...


Sistem kupon diperkenalkan untuk makan tengah hari n makan malam atas punca org yg tak berkenaan pun tiba-tiba melantak..ape kejadahnya semua itu?


So,aku straight forward la kat pitcha-pitcha sepanjang hari ni okeh!!
First game of the day,sgt2 awal..
Team pompuan Indonesia (notice that their player is covering her aurah,that's a good muslimah)
Team China vs Indonesia
Adehh,pakcik referee ni nak interframe jugak nampaknya..
Official #049 disana tekun menjalankan tugas even penat n mengadu sakit belakang..good job bro!
Team Chinese Taipei vs France (France agak gempak even baru beberapa hari sampai)

Tiba-tiba pulak ada booth jualan syarikat yg sponsor World cup ni,iaitu Naza (Chevrolet,Aprilla n Ducati),Marathon,Pizza Hut,Celcom n FBT..

Moto yg agak-agak smart designnya n cc nya..
Stu lagi moto yg top class masterpiece!!

Ni lah gerai FBT (syarikat yg jual peralatan sepaktakraw) bersama 'duta' mereka
 Kat booth FBT tu ade jual jersi semua team yg terlibat,baju warm up dorang,kasut takraw n segala yg anda perlukan dalam sepaktakraw..oh ya,dan juga ade hula hoops.. =D

Flags of all participated teams

Such a wonderful view of KLCC at night..
Hari kedua menyaksikan kehadiran lebih ramai peminat n pengunjung yg ingin menyaksikan the first sepaktakraw world cup in the history..malamnye pulak (tadi la) ade lucky draw n ade pengunjung bertuah balik dgn skuter baru nampaknya..


So,kepada yg belum berkesempatan,datanglah beramai-ramai ke Stadium Titiwangsa esok..n for your info,team Malaysia akan berentap menentang Taiwan pada 8.45 pg esok..jom la tengok!!


Ok lah,setakat itu sahaja dari saya,kita balik ke studio..haha..


p/s: Great excitement we got there in the stadium..

No comments:

Post a Comment