Saturday, 10 September 2011

Open House in Banting, Selangor

Assalamualaikum w.b.t.




Cantik betul rumah biru yg di atas ni..tapi takde kaitan pun dgn cerita pengembaraan yg aku nak war-warkan kat korang..pada 9/9/2011 bermulalah pengembaraan aku n abg Fadzil ke rumah ahli QYC di sekitar Banting dlm misi "Melantak di Rumah Terbuka Sebelum Buka Sem"..panjang betul nama misi tu..nama tuan punya rumah itu adalah: 


- Lina Amalina   (Labohan Dagang)
- Syikin Syarif    (Olak Lempit)
* bukan nama penuh sebenar tuan rumah


Perjalanan bermula dari rumah aku di Cheras ke Banting memakan masa hampir sejam jugak lah,dari pukul 5.15 ptg n sampai pukul 6.10 ptg..ikut highway Kajang SILK - Putrajaya-Cyberjaya Expressway-Jalan Dengkil-Banting n then baru sampai ke rumah mereka..


1) Rumah Lina Amalina (rumah nenek)


- menu: Nasi putih, tauge masak lemak, sayur campur, sambal belacan, ikan masin, telur asin, serunding daging, fresh orange, air teh
bukan rumah nenek Lina


Bukan kebun kelapa sawit Lina

Wednesday, 7 September 2011

Wordless Wednesday #2

Assalamualaikum w.b.t.




Maaf lah sbb aku tak sihat hari ni,so tak dpt nak taip panjang2..


Half Ladies = Pondan?

Monday, 5 September 2011

Such An Energizing Car Ads

Assalamualaikum w.b.t.
Tadi aku saje2 la bukak search kat youtube,tiba2 jumpa video ni..agak smart la graphic dia,music pun best..hahaha...




Selama ni taktau pulak aku,ade hamster yg pandai shuffle..pastu robot tu pun ikut sekali..

Saturday, 3 September 2011

The Funniest Interview I've Ever Seen

Assalamualaikum w.b.t.


INTERVIEW
(atau dalam BM nya, temuramah)


Malas nak ckp panjang,korang tengok ah!


1) Wayne "Jantan" Rooney



2) Lionel "Awang" Messi


Wednesday, 31 August 2011

1st day of E'id, 1432H: Unforgettable Moments

Assalamualaikum w.b.t.
Firstly,pada hari yg mulia dan penuh barakah ni sukacitanya aku ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIN & BATIN dari pihak aku n isteri..salam lebaran kepada semua umat Islam yg menyambut hari lebaran ni..


Secondly,biasa la kan..tentatif yg sama pada pagi raya although tak bosan sebab mmg seronok is bangun pagi-pagi then mandi n pakai baju raya baru..jangan lupa ya,makan sikit sebelum pergi sebab tu disunatkan dalam Islam..senang cerita,mcm ni la jadual aku sempena hari raya..tiap-tiap tahun lebih kurang sama je,tapi sgt seronok..


Eh,lupa nak bgtau..tahun ni aku beraya di kampung belah mak aku at Cheras,raya ke-2 baru balik kampung ayah aku kat Penang..