Wednesday, 31 August 2011

1st day of E'id, 1432H: Unforgettable Moments

Assalamualaikum w.b.t.
Firstly,pada hari yg mulia dan penuh barakah ni sukacitanya aku ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIN & BATIN dari pihak aku n isteri..salam lebaran kepada semua umat Islam yg menyambut hari lebaran ni..


Secondly,biasa la kan..tentatif yg sama pada pagi raya although tak bosan sebab mmg seronok is bangun pagi-pagi then mandi n pakai baju raya baru..jangan lupa ya,makan sikit sebelum pergi sebab tu disunatkan dalam Islam..senang cerita,mcm ni la jadual aku sempena hari raya..tiap-tiap tahun lebih kurang sama je,tapi sgt seronok..


Eh,lupa nak bgtau..tahun ni aku beraya di kampung belah mak aku at Cheras,raya ke-2 baru balik kampung ayah aku kat Penang..


7.30 am:    bangun (time ni dah terlewat,so ada pengecualian) n then mandi
7.40 am:    bersiap untuk ke Masjid PGA, Batu 7
8.00 am:    gerak ke Masjid
9.30 am:    balik rumah kejap untuk sarapan
10.00 am:  gerak ke kubur,ziarah pusara atuk n sedara-sedara yg telah meninggal dunia
11.00 am:  baru pergi ke rumah nenek aku untuk berjumpa dgn sedara yg lain


Biasa la bg yg belum keje ni kan,duit raya la..hahaha..tapi a little bit suprise,ingatkan dah tak dapat duit raye..rupe-rupenye dapat double lg..thanks to Paklong, Uncle, Pakteh n Paksu..ni yg rase taknak keje ni.. =D


so,sesi bergambar!!!
Nenek Sariah dengan konco-konco cucu-cucu beliau

Barisan menantu Nenek Sariah,kelihatan ayah aku di situ..

Nenek dengan anak-anak beliau

1st raya kat sini ada 4 family je dari 8..

No need of the captions
"1 Malaysia" ??
Aku,adikku n sedaraku (clockwise): aku,azlan,aiman,zarah,zura n tasya
Pada sebelah malam ada birthday party adik sedara aku iaitu Amar yg berusia 3 tahun...kot,lupa nak tanya maksu..heeee...raya kali ni jatuh tepat dgn birthday dia,mmg special..pastu ada pulak BBQ,mmg la perut yg penuh tiba-tiba ada space..so,mmg jadi lapaq balik la aku..

Yg tengah tu la Amar,tgh khusyuk bermain dgn hadiah birthday dia
Who can't resist the deliciousness of BBQ?
Itu je yg sempat aku post kat blog,ade lg pics yg lain tapi kat kamera sedara aku la..lupa nak ambik..esok nak balik Penang pulak,tak sabar ni..

p/s: Penang,here I come!!

2 comments: