Wednesday, 31 August 2011

1st day of E'id, 1432H: Unforgettable Moments

Assalamualaikum w.b.t.
Firstly,pada hari yg mulia dan penuh barakah ni sukacitanya aku ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIN & BATIN dari pihak aku n isteri..salam lebaran kepada semua umat Islam yg menyambut hari lebaran ni..


Secondly,biasa la kan..tentatif yg sama pada pagi raya although tak bosan sebab mmg seronok is bangun pagi-pagi then mandi n pakai baju raya baru..jangan lupa ya,makan sikit sebelum pergi sebab tu disunatkan dalam Islam..senang cerita,mcm ni la jadual aku sempena hari raya..tiap-tiap tahun lebih kurang sama je,tapi sgt seronok..


Eh,lupa nak bgtau..tahun ni aku beraya di kampung belah mak aku at Cheras,raya ke-2 baru balik kampung ayah aku kat Penang..

Wednesday, 24 August 2011

Wordless Wednesday

Assalamualaikum w.b.t.




Nuff' said..


Tuesday, 23 August 2011

Fakta-fakta menarik dan tak bernilai

Assalamualaikum w.b.t.


Pagi-pagi buta sebelum match Man United vs Tottenham (3.00 a.m. +8.00 GMT) ni aku rase terpanggil untuk share fakta-fakta yg tak bernilai buat anda semua..



1. hari ni adalah hari ke-23 Ramadhan 1432H
2. hari ni adalah hari ke-4 berturut-turut aku tak tidur malam
3. hari ni adalah hari jadi kepada sesiapa yg lahir pada hari ini
4. hari ni adalah hari ke-3 bagi sesiapa yg mengira minggu dari hari Ahad


dan juga...

Wednesday, 17 August 2011

Ifthar at IKEA, Mutiara Damansara

Assalamualaikum w.b.t.
Petang tadi aku join meeting antara pihak yg akan menjayakan salah satu satu projek terbesar dalam UIA,haha..projek yg digembar-gembur adalah proses lebih kurang mcm PRK (Pilihan Raya Kampus),tapi instead ade Pro-M n Pro-Aspirasi nanti akan ada 2 parti yg bersaing menarik sokongan para pelajar..yg menghadirkan diri ialah para senior QYC iaitu abg Fadzil,Sustra n aku sendiri..


Dah,back to our topic..lepas meeting tu ditangguhkan untuk mungkin sampai esok dan jam 6.05 ptg kami pun segera mencari tempat untuk berbuka puasa,antara cadangan ialah:


1. Seoul Garden, One Utama
2. IKEA Food Court, Mutiara Damansara
3. Restoran A Malik kat HS Cafe (student UIA familiar la dgn tempat ni,haha..)


n the winner is....IKEA Food Court...n aktiviti kami pun disertai juga oleh seorang lagi senior QYC iaitu ustaz Fadzli yg dikhabarkan baru balik dari Makkah al-Mukarramah selepas menghabiskan kursus bahasa arab di situ..


kami bertolak pukul 6.15 ptg,jalan ke IKEA boleh tahan la jam-nye..so sampai pukul 6.30 ptg macam tu lah..so terus gerak pergi food court..


Alhamdulillah time ni kitorang tak susah nak cari parking,thanks to abg Fadzil
Smaklig Maltid!! 
mula-mula masuk food court nampak pakej buffet Ramadhan,igtkan buffet tu murah tapi berganda-ganda mahalnya..RM 39.90++.. = - ='

Tuesday, 2 August 2011

Program Motivasi Kecemerlangan Pelajar-UPKK 2011 (2nd day)

Assalamualaikum w.b.t.


Pada entry yg lepas aku ada post tentang hari pertama Program Kecemerlangan Pelajar-UPKK yg diadakan di SRA Sri Pantai..such a nice environment,ade la rase kampung sikit even kat tengah pusat bandar Wilayah Pesekutuan Kuala Lumpur..


Ok lah,tanpa membuang masa lagi,kita teruskan dgn sesi menengok gambar-gambar sepanjang hari kedua a.k.a. hari last program ni..


2nd day:
*sori lah,sebenarnya mula-mula ada qiamullail,tapi aku tak join sebab berjaga malam sampai lebam mataku..so,gambarnya takde..


Slot "Mind Power 2"
Energizing kids in exercise session
Ni aku taktau game ape entah..

Program Motivasi Kecemerlangan Pelajar-UPKK 2011 (1st day)

Assalamualaikum w.b.t.


Pada 30-31 Julai yg lepas,2 hari sebelum kita menyambut Ramadhan aku jadi fasilitator (short form: fasi) kat program yg namanya seperti tajuk yg kat atas tu..dan UPKK tu stands for "Ujian Penilaian Kelas KAFA" yg dikhususkan untuk murid darjah 5 (the usage of 'pelajar' agak dewasa la rase,murid lebih sesuai kan)..


Nama:     Program Motivasi Kecemerlangan Pelajar-UPKK 2011
Tempat:  SRA Sri Pantai, Kuala Lumpur
Tarikh:     30-31 Julai, 2011